Stichting Nieuw Nabuurschap in het nieuws

Groningse vrijwilligersorganisatie Link050.nl interviewt vrijwilliger Jan Smit van de Stichting Nieuw Nabuurschap in Groningen.
Op de website van de Groningse vrijwilligers organisatie Link050.nl staat sinds kort een prachtig interview met vrijwilliger Jan Smit (70+) over zijn zinvolle bijdrage bij de Stichting Nieuw Nabuurschap aan het Hoge der A 26 in Groningen. Lees hier het prachtige verhaal hoe een vrijwilliger geniet van zijn bijdrage aan armoedebestrijding en -preventie door begeleiding van hoog opgeleide, maar psychisch kwetsbare mensen bij deze stichting die vrijwillig budgetbeheer bieden aan alle mensen in de GGZ als middel.

Fries Dagblad bericht over nieuwe ontwikkelingen Nieuw Nabuurschap
Fries Dagblad van 18 maart 2019: Stichting Nieuw Nabuurschap gaat in Leeuwarden een dagbesteding opzetten voor gemiddeld intelligente tot hoogbegaafde mensen met psychiatrische klachten. Lees ook het krantenartikel hierover in het Fries Dagblad.

Uitreiking Vrijwilligersprijs 2017 van de Provincie Groningen
Op 15 janurai 2018 werd de vanwege de sneeuwstorm uitgestelde prijsuitreiking van 11 december 2017 gehouden in het Groningse Provinciehuis. Gedeputeerde Nienke Homan reikte de prijs uit aan directeur Wim Schuiten van de Stichting Nieuw Nabuurschap. De stichting was samen met nog 7 initiatieven genomineerd uit in totaal 158 aangemelde initiatieven.

Op 17 januari prijkte het nieuws pontificaal op de voorpagina van de Groninger Gezinsbode. Ook Groningen Nieuw.nl besteedde er aandacht aan, evenals de Groninger Internet Courant.

Nominatie Vrijwilligersprijs 2017 van de Provincie Groningen
In de rubriek “Nieuws” van de website van de Provincie Groningen wordt een uitgebreide toelichting gegeven op de prijswinnaars en de winnaars van de aanmoedingsprijs.

In het najaar van 2017 heeft de Stichting Nieuw Nabuurschap zich aangemeld voor de provinciale vrijwilligersprijs 2017. Tot onze verrassing is de stichting uit alle 154 aanmeldingen genomineerd als 1 van de 8 kanshebbers voor de vrijwilligersprijs. Tot 30 oktober kon worden gestemd op de website van de provincie. De website groningen.nieuws.nl van 22 oktober 2017 maakte hiervan melding.

Interview KANSfonds Stichting Nieuw Nabuurschap
Het KANSfonds heeft in belangrijke mate financieel bijgedragen om de Stichting Nieuw Nabuurschap een vervolg te geven in het nieuwe pand aan het Hoge der A in Groningen. Het  KANSfonds geeft per kartaal een magazine uit dat MEDE heet. In dit magazine is in de zomer van 2017  een  artikel geplaatst over de Stichting Nieuw nabuurschap. Het betreft een openhartig interview met de oprichter en voorzitter van de Stichting Nieuw Nabuurschap en een van de medewerkers. Lees hier het hele interview.

Koninklijke ondescheiding initiatiefnemers Stichting Nieuw Nabuurschap
De oprichters van de Stichting Nieuw Nabuurschap zijn Koninklijk onderscheiden vanwege hun inzet voor de mensen die vanwege hun psychosegevoeligheid in combinatie met hun opleidingsniveau een interessante dagbesteding kan worden geboden. Lees hier het krantenverslag.

Officiele opening nieuwe pand van de stichting door Staatssecretaris
Op 25 mei 2016 werd het prachtige pand aan het Hoge der A officeel geopend door staatssecretaris Jetta Klijnsma. Het Dagblad van het Noorden schreef er een verslag van.

Interview met oprichter Stichting Nieuw Nabuurschap
De vereniging YPSILON verenigt familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Zij geeft het blad YPSILON uit. In 2015 interviewde zij de oprichter en voorzitter van de stichting.  Lees hier het hele interview.

Interview met het oprichters echtpaar Floris in het Zorg en Welzijn Magazine en de bijbehorende website. Lees hier het interview

Samen maken we dagbesteding zinvol. Help je mee?