Hieronder volgt een vraaggesprek met een van de medewerkers van de Stichting Nieuw Nabuurschap.

Zijn naam is Oliver en hij werkt met wat onderbrekingen al langere tijd voor de stichting.
Na een wat hobbelige vooropleidingen, maar uiteindelijk met een diploma van het HAVO heeft hij in de Open Universiteit enkele certificaten gevolgd en gehaald in de richting van de technische informatica.

Alweer vele jaren geleden kwam hij in contact met de oprichter van de Stichting Nieuw Nabuurschap waar hij zijn belastingaangifte liet doen. Dat ging zo succesvol dat hij dit zelf ook wel wilde leren doen bij de stichting voor andere klanten. De stichting heeft voordat zij zich kon vestigen in het fraaie pand op het Hoge der A in Groningen, verschillende andere vestigingen gehad. Oliver heeft daar enkele van meegemaakt. Maar sinds 2 jaar is hij nu werkzaam op het kantoor op het Hoge der A.

Nu is hij vooral administratief bezig en werkt 4 middagen bij de stichting. Ook legt hij op verzoek van de leiding schriftelijk en telefonisch contact met verschillende personen en instanties.

Oliver geeft verder aan dat hij zich thuis voelt bij de stichting en dat hij de werksfeer positief en ontspannen ervaart en dat hij het onderling contact met de collega’s ook als prettig ervaart. Hij voelt zich duidelijk thuis in deze werkomgeving.